۲٫ تحلیل نوع بازدهی نسبت به مقیاس در شعب مناطق مختلف بانک پاسارگاد ( بازده صعودی، نزولی یا ثابت) برای تعیین مناطق کارا تر
۳٫تعیین واحدهای کارا و نا کارا
۴٫تعیین گروههای مرجع ( الگو یا هدف) برای واحد های نا کارا
۱-۴ سوال های پژوهش
۱٫ شاخص های توسعه بانکداری الکترونیکی با رویکرد BSC کدامند؟
۲٫ نوع بازدهی چگونه است ؟
۳٫ میزان کارایی هریک از مناطق مختلف چه میزان است ؟
۴٫ کدام مناطق کارا و کدام ناکارا هستند؟
فرضیه های پژوهش
از آن جایی که پژوهش حاضر، به دنبال رتبه بندی ۲۰گانه شعب بانک پاسارگاد استان تهران میباشد، امکان ارائه حدس و گمان علمی در ارتباط با رتبه شعب وجود نداشته و بنابرین نمی توان فرضیه خاصی تعریف کرد.
۱-۵ قلمرو زمانی و مکانی تحقیق
قلمرو زمانی انجام پژوهش
این تحقیق در شعبه های مناطق مختلف بانک پاسارگاد در استان تهران و در سال ۱۳۹۲انجام خواهد شد و داده های مربوط به سال۱۳۹۰ مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
مطابق جدول زمانبندی فوق، مدت زمان انجام مراحل مختلف این تحقیق ۶ ماه خواهد بود.
روش ها و ابزارهای گردآوری داده ها
به منظور جمع آوری داده ها مورد نیاز تحقیق از روش های زیر استفاده خواهد شد
الف – روش های گردآوری داده ها
-
- مشاهده
-
- مطالعات کتابخانه ای
- مطالعات موردی
ب – ابزارهای گردآوری داده ها
-
- مصاحبه با خبرنگاران و مدیران
-
- پرسشنامه
-
- اینترنت و شبکه های داده های
- کتب، مقالات و گزارشات فارسی و لاتین
۱-۶جامعه و نمونه
جامعه آماری از دو بخش تشکیل شده است
-
- جامعه آماری شعب بانک پاسارگاد استان تهران.
- مشتریان بانک جامعه آماری دوم است.
۱-۷روش نمونه گیری
۱٫از هر منطقه ۱۰ شعبه به صورت تصادفی ساده به عنوان نمونه انتخاب شده است.
۲٫از مشتریان هر منطقه نیز تعدادی به صورت تصادفی ساده به عنوان نمونه انتخاب شده است.
۱-۸ تعریف واژه ها
توسعه بانکداری الکترونیک
به معنای افزایش تعداد ATM و POS واستفاده از اینترنت بانک میباشد.
کارت امتیازی متوازن
کارت امتیازی متوازن توسط رابرت کاپلان و دیوید نورتون توسعه داده شد. کارت امتیازی متوازن مدلی کلی نگر از راهکار خلق میکند و به این ترتیب به همه پرسنل سازمان اجازه میدهد موفقیت سازمان را ازین طریق مشاهده کنند. مبنای آن، تمرکز بر استراتژی سازمانی و اهداف و نسبت عملکرد با چهار عنصر کلیدی مالی، مشتری، فرآیندهای کلیدی و یادگیری و رشد است. در حقیقت روشی برای تکمیل اندازه گیری های سنتی مالی، با سه فاکتور پیروزی ضمنی و ناملموس که شامل سرمایه انسانی ( دانش و مهارت ها) سرمایه ساختاری ( دانش به هم تنیده فرایندهای سازمان و سیستم) و سرمایه مشتری ( ارتباطات مشتریان) است.( سلیمانی، علیرضا،۱۳۸۴)
DEAروشی مبتنی بر برنامه ریزی خطی است که برای ارزیابی عملکرد نسبی واحدهای تصمیم گیری بکارمیرود.
تحلیل پوششی داده ها ( DEA)
یک تکنیک ناپارامتریک کلاسیک و مبتنی بر برنامه ریزی ریاضی میباشد که برای مقایسه ارزیابی کارایی مجموعه ای از واحدهای تصمیم گیری مشابه به کار می رود و مزیت قابل توجه آن،عدم نیاز آن به تعیین مشخصات پارامتریک (همچون تابع تولید) برای به دست آوردن امتیازات کارایی ( Siriopoulos et al, 2010 ).
واحدهای مشابه ( واحدهای تصمیم گیری)
منظور از واحدهای مشابه، واحدهایی میباشند که تحت نظارت یک اداره مرکزی فعالیت نموده، نهاده ها و ستاده های مشابهی دارند. مثل شعبات بانک، دانشکده های موجود در یک دانشگاه و…).
فصل دوم
ادبیات و پیشینه پژوهش
۲-۱ مقدمه
بهبود مستمر عملکرد سازمانها، نیروی عظیم هم افزایی ایجاد میکند که این نیروها میتواند پشتیبان برنامه رشد و توسعه و ایجاد فرصتهای تعالی سازمانی شود. بدون بررسی وکسب آگاهی از میزان پیشرفت و دستیابی به اهداف و بدون شناسایی چالشهای پیشروی سازمان وکسب باز خورد و اطلاع از میزان اجرای سیاستهای تدوین شده و شناسایی مواردی که به بهبود جدی نیاز دارند، بهبود مستمر عملکرد میسر نخواهد شد. تمامی موارد مذکور بدون اندازه گیری و ارزیابی امکان پذیر نیست.
موضوع اصلی در تمام تحلیلهای سازمانی، عملکرد است و بهبود آن مستلزم اندازه گیری است و از این رو سازمانی بدون سیستم ارزیابی عملکرد قابل تصور نمی باشد.
درطول دهه اخیر، تغییرات تکنولوژی و افزایش تنوع محصولات منجر به افزایش رقابت جهانی شده است. عواملی همچون جهانی شدن، نوآوری های مستمر و مشتریان آگاه، به پیچیدگی و پویایی محیط کسب وکار افزوده است. به منظور تطابق با شرایط جدید، مفاهیم و مدلهای جدیدی ارائه شده است؛ از جمله بتوان به مواردی ازقبیل مدیریت کیفیت جامع، تولید بهنگام، مدیریت ناب، شش سیگما وکارت امتیازی متوازن اشاره نمود. مضمون عمومی درمدل ها یا چارچوب های جدیدتر عملکرد، تلاش برای اتصال سنجه های عملکرد به استراتژی و چشم انداز بلند مدت سازمان است.
امروزه، در شرایط بحران اقتصادی، سازمان ها به منظور بقا در بازارهای رقابتی، ناگزیر از اتخاذ راهبردهای کاهش هزینه و ارائه خدمات با حداقل قیمت هستند. در این میان بانک ها و مؤسسات مالی نیز برای تداوم حیات اقتصادی و نیز توسعه فعالیت های خود در بازارهای داخلی و جهانی، ملزم به اتخاذ روش های بانکداری الکترونیکی به منظور کاهش هزینه های عملیاتی خود هستند از آنجا که صرف حضور مشتری در شعبه برای بانک هزینه آور است، توسعه خدمات الکترونیکی بانکی و در نتیجه آن، ارائه خدماتی چون اینترنت بانک، راهکار مناسبی برای کاهش هزینه ها ، افزایش سرعت عملیات بانکی، ارائه خدمات متنوع تر و گسترش دسترسی به خدمات بانکی، جذب مشتری و در آمد زایی است.
۲-۲ ارزیابی عملکرد
هر نظامی برای آگاهی از میزان مطلوبیت و مرغوبیت فعالیت ها و نتایج عملکردش در محیط های پیچیده و پویا نیازمند برقراری سیستم های متناسب نظارت و ارزیابی خاص خود میباشد. فقدان چنین سامانه ای به معنای عدم برقراری ارتباط با محیط درونی و بیرونی میباشد و نهایتاًً مرگ سازمان های باز، پویا و فعال و به عبارتی جامعه را در پی خواهد داشت.
۲-۲-۱ پیشینه ارزیابی عملکرد و بررسی دیدگاه های مختلف
تاریخچه ارزیابی عملکرد به گذشته های بسیار دور بر میگردد. در واقع از همان زمان که انسان زندگی گروهی را آغاز و پدیده تقسیم کار را در شکل بسیار ابتدایی مقرر داشت، به نوعی موضوع ارزیابی را مد نظر داشته است. اما استفاده از نظام های ارزیابی به صورت رسمی به قرن نوزدهم بر میگردد. در این دوره از ابزارهای بسیار ابتدایی برای ارزیابی سطح کیفی ستانده سازمان استفاده می شد اما در دوره حاضر ارزیابی عملکرد در مقایسه با گذشته به مراتب تکامل یافته تر بوده و همسو با الگوی تحول اندیشههای مدیریت، ماهیت دو کارکردهای آن توسعه یافته است.( قلیچ لو، ۱۳۸۱، ص ۱۵).