۸۶۶۷
۰
۸٫۴۰
۱۴۷٫۳۲
۳۵۵۷۷۲۷۴
۰٫۰۰
زیان معاملاتی**
۹۶٫۵۵-
۳۸-
۱-
۵۶۹۱-
۵٫۸۴-
۶۶٫۰۱
۶۵۸۰۰۱۴
۰٫۰۰
* سود معاملاتی: سود ناشی از بالا بودن قیمت پایانی یک سهم در روز جاری نسبت به قیمت پایانی روز قبل.
** زیان معاملاتی: زیان ناشی از پایین بودن قیمت پایانی یک در روز جاری نسبت به قیمت پایانی روز قبل.
توجه: سود و زیان معاملاتی هم به صورت جداگانه و هم به صورت کل ارائه شده است، زیرا شرکتهای موجود در نمونه تحقیق بر اساس سود و زیان معاملاتی مرتب شده و به دو طبقه تقسیم و برای هر طبقهای رگرسیون برازش میشود.
( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
به همین دلیل، در تجزیه و تحلیل دادهها علاوه بر نتایج رگرسیون خطی، رابطه غیرخطی بین دادهها نیز برآورد و گزارش میشود. همچنین، در جدول (۴-۳) سود و زیان معاملاتی هم به صورت مجموع و هم به تفکیک گزارش شده است.
۲-۴- تجزیه و تحلیل نتایج
در بخش قبل مشاهده شد که انحراف معیار بازدهی سهام شرکتها و همچنین انحراف معیار بازدهی شاخص بورس متغیر بوده و با حرکت به سمت صدکهای آخر، افزایش مییابد (شکل۴-۱ و شکل۴-۲). در این بخش به منظور تجزیه و تحلیل دقیقتر، بتای چارکی سهام (در صدک ۰٫۲۵ یا چارک اول، صدک ۰٫۵ یا چارک دوم (میانه)، و صدک ۰٫۷۵ یا چارک سوم) با بهره گرفتن از مدل رگرسیون چارکی برآورد میشود. جدول (۴-۴)، میانگین، حداقل، چارک اول، چارک دوم، چارک سوم و حداکثر بتای برآوردی سهام را در چارک ۰٫۲۵، چارک ۰٫۵۰ (یا میانه) و چارک ۰٫۷۵ نشان میدهد.
همچنین، در ستون آخر جدول نیز نتایج حاصل از مدل رگرسیون خطی کلاسیک نشان داده شده است. جدول (۴-۴) نشان میدهد که میانگین ضرایب بتای رگرسیون چارکی ۰٫۲۵ (۰٫۶۳۲) تقریباً با برابر با میانگین ضرایب بتای رگرسیون میانه (۰٫۶۳۵) است و این دو میانگین بهطور معناداری کمتر از میانگین ضرایب بتا در مدل چارکی ۰٫۷۵ (۰٫۸۱۸) است. به عبارتی، با حرکت به سمت چارک های بالاتر در توزیع بازدهی سهام، ضرایب بتا افزایش مییابد و از ۰٫۶۳۲ در چارک ۰٫۲۵ به ۰٫۸۱۸ در چارک ۰٫۷۵ افزایش مییابد. بنابراین، با توجه به متغیر بودن بتا در چارکهای مختلف بازدهی، نمیتوان فرضیه دوم تحقیق (مبنی بر متغیر بودن بتا) را رد کرد. همچنین، در سطر آخر جدول، میانگین بتای برآورد شده با بهره گرفتن از مدل رگرسیون خطی معادل ۰٫۷۵ نشان داده شده است که بهطور معناداری کمتر از ارزش مورد انتظار تئوریک آن (بتای معادل ۱) در مقابل بازدهی شاخص بازار است، زیرا همانطور که قبلاً بیان شد، فقط ۱۹۲ شرکت از تعداد شرکتهای تشکیل دهنده شاخص کل در نمونه وارد شده است و به نظر میرسد شاخص کل بورس نیز شاخص نماینده نباشد.
جدول (۴-۴): نتایج مدلهای رگرسیونی (خطی و چارکی)
آماره
مدل
میانگین بتاها
میانگین آمارهt
آماره جارک/برا
سطح معناداری
حداقل
چارک اول
چارک دوم یا میانه
چارک سوم
حداکثر