نتایج داده ها طبق استاندارد FASB، نشان میدهد که به ازای هر واحد تغییر در وجوه نقد عملیاتی حدود۲۸۷/۰ کاهش در مخارج سرمایه ای در دوره جاری صورت گرفته است. در حالی که به ازای هر واحد تغییر در وجوه نقد عملیاتی، شرکتها در سال بعد ۸۹۲/۰ افزایش درمخــارج سرمایه ای داشته اند، و در مجموع سه سال ۶۰۵/۰ افزایش در مخارج سرمایه ای، نسبت به تکانه جریان وجوه نقد عکس العمل نشان دادهاند.
نتایج مدل رگرسیون مخارج سرمایه ای بر روی داده های نمونه کلی، در نگاره (۴-۳) بیان شده است.
نگاره ۴-۳ : نتایج رگرسیون بر روی نمونه کلی – حساسیت جریان وجوه نقد مخارج سرمایه ای
FASB
IRAN
مدل
Lt-term
۸۶
۸۵
۸۴
Lt-term
۸۶
۸۵
۸۴
۶۰۵/۰
۲۸۷/۰-
۸۹۲/۰
۱۱۳/۰-
۷۹۱/۰
۱۴۸/۰-
۷۹۱/۰
۲۳۳/۰
Capex
۰۰۳/۰
۰۰۰/۰
۵۹۰/۰
۱۶۴/۰
۰۰۰/۰
۲۴۴/۰
P- Value
H1
H1
H0
H0
H1
H0
Accept
۴-۴- تأثیرات کوتاه مدت در مقایسه با بلند مدت
تأکید بر تفاوت های مهم بین تأثیرات کوتاه مدت و بلند مدت میتواند سود مند باشد، به همین منظور در این تحقیق، تفاوت های مهم این تأثیرات را به اختصار و مفید دنبال می شود. ستون سوم نگاره (۴-۱) طبق استاندارد ایران پس انداز وجوه نقد و کاهش تأمین مالی خارجی شرکتها در کوتاه مدت را نشان میدهد، کل مبلغ وجوه استفاده شده این دو ۷۵۴/۱ برای هر واحد تکانه جریان وجوه نقد عملیاتی است، ( ۴۸۹/۰ + ۲۶۵/۱) با توجه به نتایج رگـرسیون ها در نمونه کلی می توان دریافت که شرکتها در عکس العمل به تکانه های جریان وجوه نقد در کوتاه مدت به طور عمده به پس انداز وجوه نقد و کاهش تأمین مـالی خارجی ( کاهش تأمین مالی بدهی ) تمایل دارند. در واقع شرکتها در عکس العمل به تکانه های جریان وجوه نقد با پس انداز کردن وجوه نقد و کاهش دادن بدهی، سیاست های ضربه گیر را برای تعدیل یا جذب تکانه های برون زا به کار میبرند. هر چند نتایج تحقیق بیانگر تفاوت تأثیرات کوتاه مدت در مقایسه با بلند مدت است، اما در این تحقیق تأکیدی بر چنین چیزی نیست، ولی آنچه در این رابطه آشکار میباشد، این است که شرکتها پس انداز وجوه نقد و کاهش تأمین مالی را در کوتاه مدت، و ارتقاء تأمین مالی خارجی را در بلند مدت دنبال میکنند، تأثیرات بلند مدت در طی دو سال نشان میدهند که شرکتها منابع خود را افزایش میدهند، و وجوه نقد پس انداز شده را تنها بر روی سرمایه گذاری مصرف میکنند. در رابطه با تأمین مالی حقوق صاحبان سهام، واکنش سریع شرکتها به جریان نقدی ورودی ( وجوه نقد حاصل از عملیات ) کاهش بدهی است.
به طور خلاصه، از نمونه کلی می توان دریافت که شرکتها، پس انداز وجوه نقد، کاهش تأمین مالی خارجی، و سرمایه گذاری منطقی را در کوتاه مدت در واکنش به تکانه جریان وجوه نقد دنبال میکنند. و در بلند مـدت سرمایه گذاری بیشتر، تقویت وجـــوه نقد و تامین منابع مــالی خارجی جدید را افزایش میدهند. در این راستا، شرکتها برای بهبود گردش وجوه نقد بالاتر و تأمین مالی خارجی جدید و بهبود نقد ینگی تلاش میکنند به بازار های مالی جدید دست یابند.
۴-۵- محدودیت مالی در مقایسه با عدم محدودیت مالی شرکت ها
همان طور که قبلاً بحث شد، تحقیق موجود جهت اندازه گیری حساسیت جریان وجوه نقد، چندین مفهوم هدفمند را دنبال میکند، در این تحقیق، راجع به اینکه چگونه حساسیت های جریان وجوه نقد باید تفاوت محدودیت مالی شرکتها در مقابل عدم محدودیت مالی آن ها را بیان کند، دنبال می شود. اصولاً هدف تحقیق، در این مرحله بررسی بین دو گروه از شرکتها، جهت اطلاع از رفتار آن ها در مقابل تکانه های جریان وجوه نقد در شرایط محدودیت مالی و عدم محدودیت مـالی میباشد.
در این راستا، شرکتها را بر اساس محدودیت و عدم محدودیت مالی طبقه بندی شده است، امروزه در سطح جهان مبناهای مختلفی جهت طبقه بندی شرکتها، از جمله نسبت پرداخت سود سهام، اندازه شرکت، رتبه بندی اوراق قرضه و رتبه بندی اسناد تجاری استفاده می شود. اما مبنای طبقه بندی در این تحقیق، نسبت پرداخت سود سهام و اندازه شرکت میباشد.
-
- ۱٫ Fazzari ↑
-
- ۲٫ Hubbard ↑
-
- ۳٫ Peterson ↑
-
- ۴٫ Gomes ↑
-
- ۵٫ Altimeida ↑
-
- ۶٫ Cleary ↑
-
- ۱٫ Campello ↑
-
- ۲٫ weisbach ↑
-
- ۳٫ Thomas ↑
-
- ۴٫ Wang ↑
-
- ۵٫ Dasgupta ↑