«دکتر به من گفت حتما تیپت را عوض کن چون با پوشش پسرانه بسیار اذیت میشدم چون یه چیزی بین دختر و پسر بودم موهای بلند با سینه های پروتز شده. اذیتم میکردند بهم میگفتند دوجنسه».
-
- بررسی و تحلیل تم و مقایسه دو گروه مبتنی بر سیطرهی جنسیت (۱۰۱۶)
اولین پرسش در هر فرم مشخصات، پرسش از جنسیت فرد است. زمانی که شخصی معلوم نباشد که به کدام یک از دو گزینهی این گونه فرمها تعلق دارد، گویی جایی در پذیرش اجتماعی ندارد!»دوجنسه» واژهای است – که البته به اشتباه – برای تبدیلخواهان جنسی به کار برده می شود بدین ترتیب زندگی در مرز جنسیت یا به تعبیر محقق قرارگیری در جنس سوم، چونان داغ ننگی بر پیشانی تبدیل خواهان MtF میزنند.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
کد ۱۰۱۷: نمود داغخوردگی در قالب نسبت دادن «صفات بدنام کننده» ناظر بر فقدان هویت مردانه
مشارکتکننده شماره ۴:
«منرو با الفاظ قشنگی صدام نمیکردند. مثلا بهم میگفتند که اواخواهر هستی. با حرفاشون بیشتر آزارم میدادند».
مشارکتکننده شماره ۵:
«چون من خیلی تپل بودم و تو همون بچگیم سینه داشتم، رفتارهامم که دخترونه بود. بهم میگفتند تو که دختری. عروسکترو نیاواردی با خودت. برو با عروسکات بازی کن».
مشارکتکننده شماره ۶:
«سنم هم بالا رفته بود و نمیتونستم خیلی از حسهای خودم رو پنهان کنم. موهام و ناخنهام رو بلند میکردم. تو محیطهایی که کسی منرو نمیشناخت آرایش هم میکردم ولی خب همیشه هم به متلک میانداختند که اواخواهر و فلانو خلاصه حرفهای رکیک».
-
- بررسی و تحلیل تم و مقایسه دو گروه مبتنی بر سیطرهی جنسیت (۱۰۱۷)
این تم نیز تنها در خصوص تبدیلخواهان جنسی MtF کاربرد دارد. مسخره کرده با الفاظی همچون «دختر خانوم» و «اواخواهر»، بر این امر دلالت می کند که بروز رفتارهای دخترانه از سوی یک جنس مذکر، تا چه حد می تواند غیرقابل پذیرش باشد. در این تم باز هم ما با لفظی مانند «دختر خانوم» مواجه می شویم که در حالت عادی هیچ بار منفی ندارد ولی هر گاه در مورد یک مرد به کار رود، کاملا جنبه تحقیر و توهین میگیرد.
کد ۱۰۱۸: داغخوردگی تبدیلخواهان به دلیل بروز رفتارهای دخترانه
مشارکتکننده شماره ۵:
«خانوادت چیکار میکردن میدیدن تو آرایش میکنی؟
اول که هی بهم گیر میدادند که این چه سر وشکلیه و یکی دوبار داداشم کتکم زد. مامانم وسایل آرایشش رو قایم میکرد. البته چون سنم کم بود زیاد کاری به کارم اونجوری نداشتند. من هم یه مدت آرایش نمیکردم تا اوضاع روبراه بشه».
مشارکتکننده شماره ۳:
«پدرم زیاد در خانه نبود سرکار می رفت و شبها به خانه میامد به همین علت کاری به کار من نداشت اما مادرم خیلی به من تذکر میداد با من دعوا میکرد و ازینکه من اینکارها (رفتارهای دخترونه) را میکنم ناراحت میشد».
مشارکتکننده شماره ۲:
«همین سرکوفت زدنها که چرا تو اینجوری هستی؟ یا حرفی که خیلی آزارم میداد این بود که، اصلا مشخص هست تو چی هستی پسری دختری. اصلا هیچکس مرا درک نمیکرد چرا که معتقد بودند کسی که مرد است خیلی برایش زشت است که رفتارهای زنانه از خودش نشان دهد. نمیفهمیدند که من فقط اندام مردانه دارم و در درونم کاملا دخترم».
-
- بررسی و تحلیل تم و مقایسه دو گروه مبتنی بر سیطرهی جنسیت (۱۰۱۸)
اینکه پسری دامن بپوشد و یا تمایل به آرایشکردن، لاکزدن و اصلاحکردن داشته باشد، موضوعی است که همواره در جامعه مورد تقبیح واقع شده است. اما، برعکس این مساله صادق نیست؛ یعنی دختری که لباس پسرانه- اسپورت- میپوشد، چندان مورد تقبیح قرار نمیگیرد زیرا خطایی از او سر نزده!
کد ۱۰۱۹: خصلت ماندگار تبدیلخواهی جنسی به مثابهی برچسب
مشارکتکننده شماره ۶:
«کسانی که نمیدونند که من قبلا ترنس بودم که تیکه نمیندازن ولی کسایی که از گذشتهی من خبر دارند هنوز هم گاهی یه تیکههایی میندازن که اذیتم میکنه».
مشارکتکننده شماره ۱:
«مردم تا گذشتهی من رو میفهمند دیگه اون برخورد عادی رو با من ندارند. برخوردشون با من شبیه برخورد با یه زن معمولی نیست. یهجور دیگه نگاهم می کنند. زنها ازم فاصله میگیرند. حتی گاهی فکر می کنند که من شارلاتان هستم و میخوام ازشون سوءاستفاده کنم. این برخوردها تا حدی منرو آزار میده که دوست دارم خودکشی کنم».
کد ۱۰۲۹: خصلت ماندگار تبدیلخواهی جنسی به مثابهی برچسب
مشارکتکننده شماره ۸:
«مامانم که هنوز(بعد از عمل) به اسم دخترونه صدام میکنه. خواهر کوچیکم هم که خیلی اذیتم میکنه… مثلا سر سفره نشسته میگه من غذا با این نمیخورم این ترنسه. من غذا با ترنس نمیخورم».
-
- بررسی و تحلیل تم و مقایسه دو گروه مبتنی بر سیطرهی جنسیت (۱۰۱۹ و ۱۰۲۹)
این تم که در خصوص هر دو گروه یکسان است، ناظر بر باقی ماندن صفات و «قلابهای هویتی» تبدیلخواهانهی جنسی در سالهای پس از عمل تغییر جنسیت است. یعنی حتی پس از عمل، برچسبهای دوران پیش از عمل مانند چسب به زندگی آنان می چسبد؛ فرد تبدیلخواه تا پایان عمر خود گذشتهی تلخ و سهمگین زندگی در قالب پیشین را چونان صلیب مسیح بر شانههای خود احساس کرده و آن را حمل می کند.
۴-۱۲ تم اصلی یازدهم: نمود بیرونی تبدیلخواهی در آینهی کنش متقابل اجتماعی
تاکید تم اصلی، در وهلهی نخست بر صورتبندی واکنشهای اجتماعی در برابر تبدیلخواهان است. اما این واکنشها امری فی نفسه نیست و واجد تبعاتی بر خودپندارهی شخص است. آنچنان که این مساله را میتوان از منظر کولی نگریست: تصویر فرد از خود منبعث از مجموعه واکنشهایی است که شخص در جریان کنش متقابل اجتماعی با آن مواجه میگردد. بنابراین حتی اگر انطباقی کامل میان این نگرش به خود و نگرش اجتماعی نیز وجود نداشته باشد، دستکم می توان ردپای این تاثیر را در جایجای زندگی تبدیلخواهان مشاهده کرد.
تمهای فرعی FtM
تمهای فرعی MtF