۳-۷-۴- روش تحقیق
نوع تحقیق کاربردی- توسعه ای و روش بررسی آن توصیفی- تحلیلی می باشد.گردآوری اطلاعات از طریق مراجعه به آمار سرشماریهای نفوس و مسکن، سازمان بهسازی و نوسازی، برداشتهای میدانی و مصاحبه با کارشناسان سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و همچنین ساکنین محله صورت می گیرد.برای مطالعه و بررسی ویژگیهای اجتماعی، اقتصادی، کالبدی خانوارها واحدهای مسکونی ۲۲۵ واحد مسکونی و خانوار ساکن در آن به روش تصادفی ساده با بهره گرفتن از فرمول کوکران انتخاب می گردد. با بهره گرفتن از ابزار پرسشنامه مشخصات آنها ثبت و در نهایت نتایج حاصله در جداولی طبقبه بندی واستخراجمی شوند، جهت تحلیل و محاسبه آمارها و داده های کمی از نرم افزارهای تحلیل آماری استفاده می شود، در پایان با بهره گرفتن از یافته ها ونتایج مطالعات بخشهای قبلی مبادرت به تجزیه و تحلیل و همچنین آزمون فرضیات می گردد. و درنهایت به جمع بندی مطالب و یافته ها، آزمون فرضیات و سوالات تحقیق و ارائه راهکارها و پیشنهاداتی برای ساماندهی محدوده مورد بررسی قرار گرفته است بااستفاده ازفرمول کوکران حجم نمونه انتخاب و پرسشنامه بین آنها توزیع می گردد.
( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
۳-۷-۴-۱- روش تجزیه و تحلیل داده ها
باتوجه به ماهیت تحقیق برای تجزیه و تحلیل داده های آماری و کمی از نرم افزارهای تجزیه وتحلیل اماری (SPSS،WORD) استفاده شده است.تدوین پرسشنامه با توجه به شاخصهای بررسی شده در فرضیات سوالات تحقیق انجام گرفته است.مهمترین شاخصها عبارتنداز:وضعیت بافت محله،تاسیسات و تجهیزات شهری،نوع مصالح،مشارکت ساکنان محله،خدمات دهی سازمانها به محله سورو ودیگرشاخصهای اجتماعی،اقتصادی، فرهنگی، تاریخی وکالبدی انجام گرفته است.
۳-۸- روش های آماری
در این پژوهش پس ازمحاسبه فراوانی،درصدودرصدتجمعی مشخصات دموگرافیک افرادموردپژوهش به محاسبه جداول توافقی بین متغیرهای دموگرافیک موردبررسی اقدام شده است.سپس به محاسبه میانگین،انحراف معیار وخطای انحراف استانداردمتغیرها اقدام شده است.وازآزمون تحلیل واریانس یک راهه برای محاسبه سوالات پرسشنامه اقدام شدوبرای پی گیری نتایج آزمون تحلیل واریانس ازآزمون تعقیبی توکی استفاده شده است.برای تجزیه وتحلیل سوالات ازرگرسیون چندمتغیری خطی باروش همزمان استفاده شده است.ازضریب همبستگی پیرسون برای محاسبه رابطه بین متغیرها،وبرای بررسی هماهنگی های درونی آزمون مذکوراز ضریب آلفای کرونباخ استفاده شده است.
ازآنجایی که پرسشنامه مذکور به صورت وسیع درجامعه ایرانی موردبررسی قرارنگرفته بود.ازتحلیل عاملی اکتشافی (اجزای اصلی)بااستفاده ازچرخش واریماکس نیزبکارگرفته شده است.
فصل چهارم
یافته های تحقیق و آزمون فرضیه
مقدمه
این محله از محلات قدیمی شهر بندرعباس شناخته شده و مطالعات نشان می دهد که محله سورو از نظر برخورداری از انسجام و سازمان یافتگی با سایر محلات شهر بندر عباس قابل مقایسه نیست.
ساکنین این محله دارای هویت واحدی هستند اما با توجه به تمایزات جدیدی که بر اثر مهاجرت های صورت گرفته به این محله به وجود آمده، تا حدودی در یکپارچگی و انسجام اجتماعی در میان ساکنین کمرنگ شده است . این محله براساس سر شماری ۸۵ دارای ۸۸۷۴ نفر جمعیت و ۲۱۵۶ خانوار است. وسعت محله در حدود ۱۷۸ هکتار می باشد و حدود ۱٫۶ درصد از جمعیت شهر بندرعباس را در خود جای داده است. از نظر وضعیت اقتصادی ۳۷ درصد جمعیت فعال ۶۳ درصد آن غیر فعال می باشد که از جمعیت فعال آن ۸۱ درصد شاغل . ۱۹ درصد بیکار هستند. دراین فصل به تجزیه و تحلیل سولات پرسشنامه، فرضیات و سوالات تحقیق می پردازیم
۴-۱- توصیف ویژگیهای پاسخگویان
۴-۱-۱-جنسیت افراد محله
همان طور که از جدول شماره ۱-۴ می توان دریافت ازبین ۲۵۰ آزمودنی که دراین پژوهش شرکت کرده انداز نظر جنس به عنوان یکی از متغیرهای پژوهش بیشترین فراوانی مربوط به گزینه مرد باتعداد۱۶۷ نفر ویا به عبارتی ۸/۶۶ وکمترین فراوانی مربوط به گزینه زن با تعداد۸۳ نفر ویا به عبارتی۲/۳۳ می باشد سایر اطلاعات در جدول شماره ۱-۴ ذکر شده است.
جدول شماره (۴-۱) فراوانی، درصد ودر صد تجمعی جنس آزمودنی
جنس
فراوانی
درصد
درصد تجمعی
مرد
۱۶۷
۶۶٫۸
۶۶٫۸
زن
۸۳
۳۳٫۲
۱۰۰٫۰
جمع
۲۵۰
۱۰۰٫۰