۱۷، ۱۸، ۱۹
BOOLEAN
برای هر تراکنش نشان میدهند که با وضعیت فعلی، تراکنش برای مراحل بعدی قادر به انجام شدن میباشد یا نه.
( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
۲۰، ۲۱، ۲۲
BOOLEAN
نشان میدهند که کدام تراکنش یا تراکنشها برای مرحله بعدی باید انجام شوند. (در صورتی که چند تراکنش بتوانند در مرحله بعدی انجام شوند به طور تصادفی یکی از آنها انتخاب خواهد گردید.)
۲۳، ۲۴، ۲۵
BOOLEAN
برای هر تراکنش، وضعیت طرد شدن یا نشدن آن را مشخص میکنند. در صورتی که تراکنش طرد شده باشد وضعیت طرد آن true میشود و اگر طرد نشده باشد وضعیت طرد آن false میماند.
- تابع checkAbort
تابع checkAbort وضعیت طرد سه تراکنش را، از نوع colset BOOLEAN به عنوان سه پارامتر اول میگیرد. پارامترهای چهارم، پنجم و ششم نگه دارنده یکی از منابع اطلاعاتی است و شامل رکوردی با سه فیلد میباشد. فیلد چهارم لیستی از شناسههای تراکنشهایی که روی منبع قفل دارند میباشد و از نوع colset TRANSLIST است. فیلد پنجم نوع قفل موجود بر روی منبع را مشخص میکند که از نوع colset LOCK است. فیلد ششم نام منبع را که از نوع colset RESOURCE است مشخص میکند. به طور کلی این تابع وظیفه دارد که در صورت طرد شدن هرکدام از تراکنشها، نام آنها را از لیست تراکنشهایی که بر روی منبع مورد نظر قفل دارند حذف کند (البته در نهایت با تکرار این تابع، نام تراکنشهای طرد شده را از لیست تمام منابع موجود حذف خواهد کرد).
اولویتهای معین شده برای تعیین فایر شدن گذار مورد نظر از بین گذارهای فعال
برای مدل ۲PL طراحی شده، نیازی به تعیین اولویت برای گذارهای فعال وجود نداشت. اما در مدلهای WW و WD نیاز به اولویتگذاری وجود داشت و این کار انجام شد.
مقادیر بیان شده در زیر برای تعیین اولویت اجرا شدن گذار مورد نظر از بین گذارهایی است که قادر به فایر شدن هستند. از بین گذارهایی که قادر به انجام شدن هستند، گذاری که دارای اولویت P_HIGHHIGH است بالاترین اولویت را دارد و زودتر از بقیه اجرا خواهد شد و از بین گذارهایی که قادر به انجام شدن هستند، گذاری که دارای اولویت P_LOW است پایینترین اولویت را دارد و دیرتر از بقیه اجرا خواهد شد. سایر اولویتها نیز براساس مقدارشان بین دو حالت ذکر شده قرار خواهند گرفت.
val P_HIGHHIGH = 10;
val P_HIGHNORMAL = 50;
val P_HIGH = 100;
val P_NORMAL = 1000;
val P_NORMALLOW = 5000;
val P_LOW = 10000;
نحوهی مدلسازیها
همان طور که قبلاً هم اشاره شد. مدل ما شامل سه تراکنش و دو نوع از منابع به عنوان یک مطالعه موردی است. در این قسمت با تراکنشها، مدلها و نحوه مدلسازیها بیشتر آشنا میشویم. مدلهای سطح بالا (مدل کلی و اصلی که خودش شامل زیر مجموعههای دیگر است) و مدلهای هر تراکنش نمایش داده شدهاند.
نحوه مدلسازی مدل ۲PL
دستورالعملهای هر تراکنش و منابع سیستم همانطور که در شکلهای ۵-۱، ۵-۲ و ۵-۳ مشاهده مینمایید تعریف شدهاند. مدلهای سطح بالا نیز در شکلهای ۵-۱ و ۵-۲ نشان داده شدهاند.
شکل ۵-۱- ماژول سطح بالا از مدل ۲PL به صورت سلسله مراتبی، برای سه تراکنش
شکل ۵-۲- ماژول سطح بالا از مدل ۲PL به صورت سلسله مراتبی، برای دو تراکنش
شکل ۵-۳- ماژول مربوط به تراکنش T1 از مدل ۲PL به صورت سلسله مراتبی
نحوه مدلسازی مدلهای WW و WD
دستورالعملهای هر تراکنش و منابع سیستم همانطور که در شکلهای ۵-۴، ۵-۵ و ۵-۶، مشاهده مینمایید تعریف شدهاند. مدلهای سطح بالا نیز در شکلهای ۵-۴ و ۵-۵ نشان داده شدهاند. در این مدلسازی فرض شده است که هر کدام از تراکنشها میتوانند قسمتی از یک تراکنش بسیار بزرگ باشند. به این دلیل برای لحظه شروع به کار، قانونی وضع نشده است که تراکنشی که زمانمهر کمتری دارد زودتر شروع بشود و تراکنشی که زمانمهر بیشتری دارد دیرتر از همه شروع بشود.
شکل ۵-۴- ماژول سطح بالا از مدلهای WW و WD به صورت سلسله مراتبی، برای سه تراکنش
شکل ۵-۵- ماژول سطح بالا از مدلهای WW و WD به صورت سلسله مراتبی، برای دو تراکنش
شکل ۵-۶- ماژول مربوط به تراکنش T1 از مدلهای WW و WD به صورت سلسله مراتبی
فصل ششم
ارزیابی مدلهای ۲PL، WW و WD
مقدمه
در این فصل مدلها بر اساس پارامترهای متفاوت بررسی و با هم مقایسه شدهاند. آزمایشهای مورد نیاز صورت گرفته و هرکدام چندین بار تکرار گردیدهاند. نتایج میانگینگیری شده و نمودارهای لازم جهت مقایسه ترسیم شدهاند. در نهایت نیز نتیجهگیری کلی از مباحث بیان شده مشاهده میشود و پیشنهاداتی برای کارهای آینده ارائه میگردد.
مختصری در مورد اهمیت ارزیابی پایگاه دادهها
با توجه به الگوریتمهای متنوع در زمینهی کنترل همروندی پایگاه دادهها و این واقعیت که روز به روز بر اهمیت و ارزش آنها نیز افزوده میشود، در حوزه ارزیابی الگوریتمهای کنترل همروندی جای کارِ بسیاری وجود دارد. در نتیجه ارزیابی الگوریتمهای کنترل همروندی از جایگاه ویژهای برخوردار است. نتایج حاصل از چنین مطالعاتی برای طراحان پایگاه دادهها میتواند بسیار مفید باشد.