ایزدی نیا و تاکی (۱۳۸۹) به بررسی تأثیر مدیریت سرمایه درگردش بر قابلیت سوددهی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران برای دوره زمانی ۱۳۸۷ الی ۱۳۸۰ پرداختند. بازده کل دارایی ها به عنوان معیار اندازه گیری برای قابلیت سوددهی در نظر گرفته شده است، نتایج رگرسیون نشان میدهد چرخه تبدیل وجه نقد با بازده دارایی ها یک رابطه معکوس ومعنی داری را به وجودآورده است وهمچنین سرمایه گذاری بالا در موجودی کالا وحساب های در یافتنی منجر به پایین آمدن سوددهی می شود.
ولی پور (۱۳۸۹) در پژوهش خود سیاست های سرمایه در گردش و ریسک شرکت را مورد مطالعه قراردادند. نتاج پژوهش نشان میدهد که بین سیاست سرمایه در گردش و ریسک شرکت رابطه مثبت ومعنا داری وجود دارد. دیگر یافته های تحقیق نیز حاکی ازرابطه مثبت ومعنادار بین اندازه شرکت و ریسک دارد.
برخورداری(۱۳۹۰) به بررسی رابطه بین محافظه کاری و هموار سازی سود با چرخه عمر سازمان در بازار سرمایه ایران پرداخت. نتایج نشان میدهد که در هیچ یک از مراحل چرخه عمر بین متغیرهای محافظه کاری با هموارسازی سود رابطه ای برقرار نمی باشد.
معین الدین(۱۳۹۱) به بررسی تأثیر ویژگی های شرکت برویژگی محافظه کاری سود پرداختند. از نقدینگی، چرخه تبدیل وجه نقد، نرخ رشد مداوم سود به عنوان ویژگی های شرکت استفاده کردند. نتایج حاکی از رابطه معنادار بین این متغیر ها با محافظه کاری بر اساس مدل باسو میباشد.
۲-۷-۲ پیشینه خارجی
اسمیت و ویلنر (۲۰۰۰)[۴۸] در مطالعه خود به بررسی ارتباط نقدینگی شرکت و سودآوری پرداختند. آن ها از بازده دارایی ها به عنوان شاخص سودآوری و از نسبت های سنتی نقدینگی همچون نسبت جاری و نسبت آنی و بعضی از نسبت های نقدینگی به عنوان شاخص نقدینگی شرکت استفاده کردهاند. آن ها اطلاعات ۱۳۵شرکت را طی سال های ۱۹۹۰ تا ۱۹۹۸ به وسیله رگرسیون مرحله ای ارزیابی کردند. نتایج آزمون های آماری نشان داد که از نسبت های سنتی نقدینگی تنها نسبت بدهی های جاری به گردش وجه نقد بیشترین ارتباط را با بازده دارایی ها داشته است و ارتباط اندکی بین نسبت بدهی های بلند مدت به سرمایه در گردش وجود دارد. همچنین نسبت جاری و نسبت آنی ارتباط ناچیزی با بازده دارایی ها دارد و از شاخص های نوین نقدینگی تنها شاخص فراگیر نقدینگی با بازده دارایی ها رابطه داشته است. نتایج این پژوهش حاکی از این بود که اندازه ی شرکت در مدیریت سرمایه در گردش شرکت مؤثر است.
آناند و پراکاش گوپتا (۲۰۰۲)[۴۹] در پژوهش خود عملکرد مدیریت ســرمایه در گردش شــرکــت هــا را بــین ســـال های ۱۹۹۸ تــا ۲۰۰۱ مــورد بـررسی قرار دادند. در این پـــژوهش تعداد ۴۲۷ شرکت به عنوان نمونه انتخاب شده بود. در این پژوهش برای ارزیابی عملکرد مدیریت سرمایه در گردش شرکت ها را از معیارهای چرخه تبدیل وجه نقد، گردش چرخش عملیاتی و گردش سرمایه در گردش استفاده شده بود. نتایج پژوهش حاکی از این بود که معیارهای انتخاب شده برای ارزیابی عملکرد مدیریت سرمایه در گردش علاوه بر اینکه برای ارزیابی مدیریت سرمایه در گردش مفید میباشند، به تجزیه و تحلیل مخاطره و بازدید شرکت ها کمک میکند.
هاوارد و وستهد (۲۰۰۳)[۵۰] طی یک مطالعه به بررسی مدیریت سرمایه در گردش شرکت های کوچک بریتانیایی پرداختند. رکن اساسی مدیریت سرمایه در گردش شرکت ها شناسایی شد که به ترتیب اهمیت و به کارگیری از سوی شرکت ها شامل تعویق دوره های پرداخت به اعتبار دهندگان، مخاطره مشتریان اعتباری، دوره های اعتباری اعطایی به مشتریان، مطالبات مشکوک الوصول، تأمین مالی سرمایه در
-
- – Teruel&Solano2006، ↑
-
- – Anand & Gupta ↑
-
- -samilug,2008 ↑
-
- -Henrekson,1993 ↑
-
- -Hepverth ↑
-
- – Diloof2003، ↑
-
- -Esmit ↑
-
- – Teruel&Solano2006، ↑
-
- -Deloof&Mark2005، ↑
-
- – Return & Risk ↑
-
- Current Asset Strategy – ↑
-
- – Bankruptcy ↑
-
- – Current liability Strategy ↑
-
- – Shin&Soenen ↑
-
- -Rheman&Naser ↑
-
- – Downward bias ↑
-
- -Feltham and Ohlson.1995 ↑
-
- – Basu ↑
-
- – Asymmetric timeliness of earnings ↑
-
- Wats- ↑
-
- – Beaver1998، ↑
-
- – Kiso et all2001، ↑
-
- -Volk et all2001، ↑
-
- – Vatts2003، ↑
-
- – Watts, R.L2003، ↑
-
- – Givoly and Hayn2000، ↑
-
- – Contemporaneous ↑
-
- -.Timeliness ↑
-
- -.Persistence ↑
-
- – Naturally Smooth ↑
-
- – Intentionally Being Smoothed by Management ↑
-
- .Real Smoothing ↑
-
- .Artificial Smoothing ↑
-
- .Albrecht w.d ↑
-
- – Classification ↑
-
- – Anand Mohan Jul ↑
-
- – A.Tagore ↑
-
- – GAAP ↑
-
- – Dascher and Malcom ↑
-
- ۳۵-Rosen Boom ↑
-
- – Van.Goth ↑
-
- – Mrtnz ↑
-
- – Mielke and Giacoming.1993 ↑
-
- – Rappaport ↑
-
- -Alberesht & Richardson ↑
-
- -Ashari ↑
-
- -Michelson ↑
-
- – Smith & Wilner2000، ↑
-
- – Anand & Gupta2002، ↑