-
- رمضانی( ۱۳۸۷)، به منظور شناسایی و اولویت بندی روش های مختلف سرمایه گذاری به منظور انتقال تکنولوژی خارجی در صنایع پالایش نفت، با مطالعه روش های مختلف سرمایه گذاری خارجی و عوامل مؤثر بر اولویت بندی این روشها به بررسی دیدگاهها و نگرشهای ۲۶ نفر از مدیران و کارشناسان آشنا به مسائل سرمایه گذاری خارجی در صنایع پالایش نفت کشور پرداخته است. جهت تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده از نرم افزارهای SPSS و Excel و آزمونها و تکنیکهایی از قبیل آزمون T Student، تکنیکهای آنتروپی و TOPSIS استفاده نموده است. نتایج حاصله از تجزیه و تحلیل اطلاعات گردآوری شده نشان میدهد که از میان روش های مختلف سرمایه گذاری خارجی در طرحهای احداث و توسعه پالایشگاه های نفتی کشور، روش BOT نسبت به سایر روشها در بالاترین اولویت و روش تأسيس شرکت فرعی با مالکیت صد در صد خارجی در پایینترین اولویت قرار دارد.
-
-
- اکبری (۱۳۸۵)، در تحلیل انتقال فناوری ساخت و تولید نانوتیوبهای کربنی به ایران، پس از بررسی انواع نانوتیوب ها و روشهای مختلف تولید آن بهترین روش تولید را برای ایران انتخاب و توسط تکنیک تصمیم گیری چند معیاره AHP مدلی را برای انتقال تکنولوژی پیشنهاد داده و در نهایت پیاده سازی این مدل در انتقال تکنولوژی نانوتیوب های کربنی به کشور را بررسی میکند.
-
- طباطبائیان (۱۳۷۹)، مدلی به منظور انتخاب پروژه های انتقال تکنولوژی مناسبتر از بین گروهی از پروژه های بالقوه و با توجه به امکانات بودجه ای و غیره طراحی کردهاست. این مدل دارای سه مرحله میباشد. در مرحله اول با بهره گرفتن از نظر خبرگان به کمک محدودیتهای بحرانی پروژه هائی که دارای شرایط مناسب نیستند از دور محاسبات خارج میشوند. در مرحله دوم به کمک فرایند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) هر زیر گروه از پروژه ها را که در حوزه خاصی (مثلاً هوافضا، انرژی، خودروسازی و غیره) میباشند اولویت بندی میشوند. سپس در مرحله سوم با بهره گرفتن از روش های چند هدفه[۶۸] و اعمال محدودیتهایی چون بودجه، نیروی انسانی و … پروژه های مناسب انتخاب میشوند.
محدود بودن حوزه کاربر مدل و داشتن ساختار ریاضی بسیار پیچیده از معایب این مدل میباشد و باعث شده است که این مدل تنها برای سازمانهایی که دارای انبوهی از پروژه های بالقوه برای انتقال میباشند و در صدد انتخاب پروژه های مناسب با توجه به محدودیتهایشان از این بین میباشند. کاربرد داشته باشد.
- قبادی (۱۳۸۸)، به منظور تجزیه و تحلیل وضعیت موجود و تعیین سطح توانمندیهای تکنولوژیک در واحدهای ریسندگی شهر یزد از مدل ممیزی تکنولوژی و برای پیشبینی تغییرات آینده و مشخص کردن شاخصهایی که در توسعه یا اکتساب تکنولوژی بایستی به آن ها توجه شود، از مدل CHP استفاده کردهاست.
در تجزیه و تحلیل وضعیت موجود، با بهره گرفتن از قیاس مدلهای مختلف ممیزی تکنولوژی مؤلفه هایی استنتاج شده که در چهار بعد مدل اطلس تکنولوژی یعنی سخت افزار، اطلاعات و دانش فنی، تواناییها و مهارتهای انسانی و بعد سازمانی به ممیزی تکنولوژی پرداخته و میزان توانمندیها و شکافها را در این چهاربعد مورد بررسی قرار داده است. همچنین در این فاز با بهره گرفتن از پتنت های موجود در زمینه تکنولوژی ریسندگی به عنوان شاخص عملکرد تکنولوژی و تحلیل آن ها چرخه عمر تکنولوژی شناسایی شده و مباحث مرتبط با چرخه عمر مورد بررسی قرار میگیرد.
در فاز دوم با استخراج جهت گیریهای تکنولوژی از طریق مرور ادبیات تحقیق و مصاحبه با خبرگان و استفاده از ابعاد مدل TAM به عنوان معیارها، به کمک تکنیک CHP به اولویت بندی جهت گیریهای تکنولوژی پرداخته است.
-
- صالحی (۱۳۸۵)، مدلی جهت انتقال تکنولوژی با بهره گرفتن از روشهای آماری و مدلهای تصمیم گیری چند شاخصه (مطالعه موردی: تکنولوژی ساخت پهپاد جت)، ارائه داده است. این مدل دارای چندین مرحله است، در مرحله اول تکنولوژیهای لازم برای انتقال، شناسایی و اولویت بندی شده است. برای این منظور از ماتریس احتیاج صلاحیت استفاده شده است، با اولویت بندی تکنولوژیها امکان انتخاب تکنولوژی مناسب فراهم شده و فرایند انتقال تکنولوژی از نقطه نظر فنی و اقتصادی امکان سنجی میگردد. در مرحله بعد مبتنی بر پرسشنامههایی که بر اساس ارکان انتقال تکنولوژی طراحی گردیده و میان خبرگان توزیع شده است، با روشهای آماری شاخصهای مهم هر رکن انتقال تکنولوژی با هدف تعیین رویکردها و سیاستهای فرایند انتقال تکنولوژی، تحلیل شده است. در مرحله آخر روش مناسب انتقال تکنولوژی با بهره گرفتن از فرایند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) و روش ELECTRE انتخاب و نتایج دو روش با یکدیگر مقایسه شده است تا اولویت بندی نهایی منابع انتقال تکنولوژی با اطمینان بیشتری مشخص گردد.
-
- خواجه نصیری (۱۳۸۷)، جهت طراحی مدل ریاضی در انتخاب روش انتقال تکنولوژی، مدلهای مرسوم انتخاب روش انتقال تکنولوژی در سطح جهان را مورد مطالعه قرار داده و پس از آن با شناسایی معیارهای مؤثر بر انتخاب روش انتقال تکنولوژی در سطح جهان را مورد مطالعه قرار داده و پس از آن با شناسایی معیارهای مؤثر بر انتخاب روش انتقال تکنولوژی و شیوه های همکاریهای تکنولوژیک، مدلی ارائه شده است تا از این رهگذر، مناسبترین روش های انتقال تکنولوژی برای مطالعه موردی پروژه ایجاد کارخانه الکترود گرافیتی، اولویت بندی شوند. در این راستا، از روش تصمیم گیری چند شاخصه، استفاده گردیده و با بهره گرفتن از روش AHP مسئله مطرح شده برای مطالعه موردی، حل شده است. همچنین، اطلاعات حاصله با نرم افزار Expert Choice مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و نتایج در قالب نمودارهای مختلف استخراج شده است.